Waarom is WordPress onderhoud belangrijk?

Regelmatig WordPress onderhoud is belangrijk voor jouw website. Door onze systemen, websites en plugins constant te updaten, houden we hackers op afstand. Daarnaast zorgen de updates voor een stabielere beheeromgeving en nieuwe functies.

Waarom WordPress onderhoud?

WordPress is een open source content management systeem (CMS). Dit betekent dat iedereen toegang heeft tot de code waaruit het is opgebouwd. Het voordeel hiervan is dat iedereen er extensies (plugins, thema’s, etc.) op kan schrijven waardoor WordPress voortdurend in ontwikkeling is, maar er kleeft ook een nadeel aan: niet alle developers kunnen de snelle ontwikkeling bijhouden waardoor plugins soms niet compatibel zijn met de laatste versie van WordPress of met nieuwe versies van thema’s en/of andere plugins. Tegelijkertijd hebben ook hackers en andere kwaadwillenden toegang tot de open source code. Zo kunnen ook zij zich blijven ontwikkelen en vinden ze steeds weer nieuwe ingangen en beveiligingslekken. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste plugins en thema’s gebruikt, je alles up to date houdt en actief werkt aan de beveiliging van je website.

Nooit meer zorgen over je website

BasSta Web helpt je met het onderhoud van je WordPress website. Sterker nog, we nemen je al het werk uit handen. Als je het WordPress onderhoud bij ons onderbrengt zorgen we dat je met de juiste plugins en thema’s werkt, dat er back-ups zijn, dat je website beveiligd is en dat alles up to date blijft.

Gecontroleerd updaten

Wat als een plugin na het updaten niet meer compatibel is met andere onderdelen van je website? Wat als bezoekers ineens niet meer kunnen afrekenen op je webshop? Een kleine onregelmatigheid in de code van je website kan grote gevolgen hebben. Daarom voeren wij in ons WordPress onderhoud altijd gecontroleerd updates uit. We testen de updates zoveel mogelijk op onze eigen (test) sites, voor grotere updates lezen we de documentatie door en we zorgen altijd dat er back-ups klaar staan voor het geval er iets mis gaat. Zo beperken we het risico op onregelmatigheden op jouw website en hebben we altijd een goede back-up voor als er toch iets fout gaat.

 Beveiliging op maat

Voordat we het WordPress onderhoud op ons nemen beveiligen we de website. Dit doen we met de websites die we zelf bouwen. Met een aantal wijzigingen kun je de meest voor de hand liggende beveiligingslekken al gemakkelijk dichten. Verder bekijken we per site welke andere maatregelen we moeten nemen.

Verschillende backups

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan er toch altijd iets met je website gebeuren. Wij maken dagelijkse back-ups van je website tot 7 dagen terug.

WordPress helpdesk

Iedere website of webshop zorgt voor veel vragen. Van kleine vragen over het aanpassen van teksten en afbeeldingen tot grotere vragen over bijvoorbeeld het toevoegen van een betaal-functie aan je website. Als wij je WordPress onderhoud doen, kun je ons bellen en mailen met je vragen. Vaak kunnen we binnen enkele minuten je vragen beantwoorden en anders zoeken we het graag voor je uit!

Externe wordpress sites

We onderhouden in principe geen websites die we niet ook hosten. Wij willen jou de zekerheid kunnen bieden die je verdient en dat kunnen we het beste als we zeker weten dat ook de hosting veilig, toegankelijk en up to date is.
Kijk daarom voor de verhuisservice van BasSta-web voor uw website. klik hier