WordPress verhuizen

Je hebt al een eigen WordPress website, maar bent niet tevreden over je hostingprovider en wilt graag verhuizen. Dat is soms lastig als je dit wilt doen zonder downtijd van je website. Een domeinnaam verhuizen naar een andere provider duurt vaak een paar werkdagen.

Het verhuizen van een WordPress website naar BasSta-web

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je WordPress website of webshop wilt verhuizen naar een andere hostingpartij. Ben je ontevreden over je huidige hostingpartij omdat je website bijvoorbeeld vaak niet online is en je zo klanten misloopt?

Dit betekent voor jou dat je website zelden storingen zal hebben, dat er altijd genoeg opslagruimte is om de website precies zo in te vullen als jij dat wilt.

Goed om te weten:

Om de verhuizing van je domeinnaam/website zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we de volgende gegevens nodig:

  • FTP login
  • WordPress login
  • Hosting (Direct Admin, Plesk, C-panel, etc.) login

Domeinnaam registratie

De eerste stap in de verhuizing is dat wij jouw domeinnaam registreren bij onze hostingpartij. De meeste domeinnamen zijn maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand. We registreren de domeinnaam op jouw naam zodat je altijd zelf de eigenaar bent. Wij zijn slechts administratief en technisch contactpersoon. Houd er rekening mee dat niet alle domeinnamen even snel verhuisd kunnen worden. Zo duurt het verhuizen van een .com domeinnaam vanwege internationale regelgeving bijvoorbeeld vaak 5 dagen.

Verhuiscode

Deze code is het bewijs voor de hostingpartij/registrar dat jij (als eigenaar van de domeinnaam) toestemming geeft voor de verhuizing. Zo’n verhuiscode (ook wel ‘token’ of ‘EPP code’ genoemd) kun je opvragen bij het bedrijf waar je domeinnaam momenteel geregistreerd staat. Het is belangrijk dat je je domeinnaam niet zomaar opzegt bij je huidige hostingpartij. Je vraagt alleen de verhuiscode op, het opzeggen gaat na de verhuizing automatisch. Als je je domeinnaam gelijk opzegt loop je het risico dat deze in quarantaine komt en de verhuizing extra tijd en/of geld kost.

WordPress installatie verhuizen

Als het niet alleen om een domeinnaam maar ook om een website gaat wordt ook je WordPress installatie verhuisd. Het is belangrijk om dit op een professionele en veilige manier te doen. Je wilt immers niet dat er in het proces van verhuizen iets verloren gaat. Ook wil je geen of minimale downtime. Wij verhuizen je website altijd voordat we de verhuiscode van je domeinnaam invoeren. Zo zorgen we voor een soepele overgang van de oude naar de nieuwe servers waar de bezoeker minimale hinder van ondervindt.

E-mail adressen aanmaken en koppelen

Wat we ook doen voordat we de verhuiscode invoeren is het in kaart brengen van de e-mailadressen die gekoppeld zijn aan de domeinnaam. Welke e-mailadressen zijn er actief en in welke e-mail clients (Gmail, Outlook, Apple mail, etc) worden deze uitgelezen? We maken de e-mailadressen aan binnen de nieuwe hosting omgeving en helpen je om je bestaande mails over te zetten en nieuwe accounts aan te maken in je e-mail client. Klinkt ingewikkeld? Met onze hulp valt dat alles mee. We hebben veel ervaring met verhuizingen en hebben handleidingen voor je klaar liggen om je te helpen.

De verhuiscode invoeren

Als alles klaar staat kunnen we de verhuiscode invoeren. We spreken met jou af welk moment hier het beste voor is en we spreken een zogenaamde content-stop af tijdens (en even voor) de daadwerkelijke verhuizing. Dit houdt in dat er tijdelijk niet meer aan de website gewerkt kan worden. Zo voorkomen we dat er wijzigingen verloren gaan. Als de verhuizing succesvol is afgerond controleren we of alles goed is gegaan en je website en e-mail naar behoren werken. Tot slot brengen we je op de hoogte van de succesvolle verhuizing.

EEN WORDPRESS WEBSITE VERHUIZEN

  • Wij regelen de verhuizing van A tot Z;

  • We gaan zorgvuldig te werk waardoor je minimale, of zelfs geen, downtime hebt

  • Wij screenen de website en database zodat hij schoon en goed werkend verhuisd wordt

  • Je kunt bij ons terecht voor ontwerp, bouw, hosting, onderhoud, online marketing en optimalisatie!

Hieronder de onderwerpen in van de wordpressdiensten in blokken samen gevat